ARTIKELEN

Op 1 juli gaan we virtueel op reis van Oost-Gelre naar Parijs, bijna 600 km! Ga je mee?


Wat is Oost Gelre Bewust Vitaal?
Dit is een beweegproject voor alle inwoners van de gemeente Oost Gelre, waarbij bewustwording, plezier en activiteiten centraal staan en het eenvoudig realiseren van een actieve leefstijl door per dag 10.000 stappen te doen de uitdaging is! Vanaf 1 juli tot eind september gaan we een virtuele wandeling maken van Oost Gelre naar Parijs. Iedereen die in de gemeente Oost Gelre kan aan meedoen. Je wordt je eerst bewust van je dagelijkse hoeveelheid beweging en leert spelenderwijs hoe je aan voldoende beweging komt.

Hoe werkt het?
Jouw uitdaging is om dagelijks 10.000 stappen te zetten, gewoon met je dagelijkse activiteiten. Met behulp van een stappenteller breng je in kaart hoeveel je per dag loopt en of jij de norm van 10.000 stappen per dag haalt. Via je eigen webpagina volg je je eigen prestaties, die van jouw team en die van andere teams op de voet. Alle vormen van bewegen zoals tuinieren, fi etsen of zwemmen tellen mee via een slimme omrekentabel!
Naast het Passo 10.000 stappenspel biedt Oost Gelre Bewust Vitaal alle deelnemers een aantrekkelijk en gevarieerd programma op het gebied van bewegen en gezondheid. Vakantie? Geen probleem! Nog meer gelegenheid om te bewegen en je kunt je stappen ook later nog invullen!

Hoe kun je meedoen?
Vorm een team van maximaal 10 personen en schrijf je in op oostgelrevitaal.nl. Heb je geen team of wil je solo? Geen probleem, schrijf je gewoon persoonlijk in en wij zorgen voor de rest. De kosten voor deelname gedurende 3 maanden kan vanaf slechts €. 25,- per persoon. Je krijgt hiervoor een digitale stappenteller en komt in aanmerking voor exclusieve acties, informatie en Gezondheid & Vitaliteittesten.

Doe veilig mee!

Test je Gezondheid & Vitaliteit vooraf aan je deelname. Vergelijk je gegevens na 12 weken deelname! Kijk op de website www.oostgelrevitaal.nl naar de mogelijkheden en schrijf je in voor een test.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Gezondheidscentrum Oost Gelre test Vaten en Vitaliteit

Gepubliceerd: 16-01-2013 17:53

Lichtenvoorde - Onder het motto ‘Samenwerken aan een Gezond & Vitaal Oost Gelre’ kunt u uw Vaatleeftijd en Vitaliteit laten testen bij het Gezondheidscentrum Oost Gelre


Hoe staat het met uw Gezondheid & Vitaliteit?
Gezondheid & Vitaliteit wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Gezondheidscentrum Oost Gelre wil graag een bijdrage leveren aan een Gezond en Vitaal Oost Gelre.
Om bewust met onze Gezondheid en Vitaliteit aan het werk te gaan is het van belang te meten (meten = weten) hoe het gesteld is met onze Gezondheid & Vitaliteit.

Sinds de opening van het Gezondheidscentrum Oost Gelre, in november 2012, werkt Gezondheidscentrum Oost Gelre met het landelijk concept “Nederland Bewust Vitaal” en heeft daarmee de modernste test en meet apparatuur in huis gehaald om u uitgebreid te kunnen testen en meten op het gebied van Gezondheid en Vitaliteit.
U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld uw cholesterol, diabetes, kracht, conditie, longcapaciteit en gewicht. Aan de hand van deze test- en meetgegevens is het natuurlijk ook mogelijk u te laten adviseren en begeleiden door één van onze professionals. De testen zijn voor iedereen beschikbaar en hiervoor is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Wat is uw vaatleeftijd?
Gezondheidscentrum Oost Gelre is tevens een samenwerking aangegaan met Instituut voor Vaatonderzoek Vascucheck. Onder leiding van voormalig Hartchirurg Robert Lubeck en huisarts Herman de Nooyer worden deze vaattesten uitgevoerd in het Gezondheidscentrum Oost Gelre. Met deze unieke apparatuur kan zonder het lichaam binnen te dringen, de veerkracht van het vaatstelsel en daarmee de kwaliteit en de ‘leeftijd’ van uw vaten worden bepaald. Zo kunnen onder andere vaatvernauwingen aan het licht komen.
Elke laatste vrijdag van de maand is de Vascucheck exclusief in het Gezondheidscentrum aanwezig.
De Vascucheck is voor iedereen beschikbaar en hiervoor is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist.

TopVit introductieweek 21 t/m 25 januari
In deze week kunt u in het Gezondheidscentrum terecht voor gratis proeflessen TopVit en kunt u informatie verkrijgen over de Vitaliteittesten en de Vascucheck.
Tevens staan zij u graag te woord over de mogelijkheden u optimaal te laten begeleiden.
Zie ook de advertentie ‘Samenwerken aan een Gezond & Vitaal Oost Gelre’.
Contact voor informatie: e-mail;
fysiotherapie@ghc-oostgelre.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Gezonde & Vitale sporters 


De SHL (Stichting Hamalandhal Lichtenvoorde) gaat haar mogelijkheden ten behoeve van de sportende Lichtenvoordenaar verder uitbreiden. Naast de verschillende mogelijkheden om te sporten, danwel te ontspannen, gaat de Stichting nu ook service aanbieden op het gebied van gezondheid en vitaliteit met als doel; Gezonde en Vitale Sporters.

Gezondheidscentrum Oost Gelre nu ook in de Hamalandhal.
Gezondheidscentrum Oost Gelre zal deze behoefte invullen. Met ingang van 1 december a.s.  zal het centrum zijn diensten aan alle sporters permanent aanbieden in de Hamalandhal. Een onderdeel van de Hamalandhal zal worden ingericht door het Gezondheidscentrum Oost Gelre waar sporters en ook niet sporters zich kunnen laten behandelen ,adviseren en begeleiden door professionals van het Gezondheidscentrum Oost Gelre.  Karlijn Groot Kormelink,Fysiotherapeut van het Gezondheidscentrum Oost Gelre, zal dagelijks en op afspraak aanwezig zijn. Zij wordt ondersteunt door haar collega’s`en verschillende andere disciplines uit het Gezondheidscentrum Oost Gelre.

Vrij inloopspreekuur:
Voorlopig zal er op elke dinsdag en donderdag, van 19.00 tot 20.00 uur een vrij inloopspreekuur zijn voor adviezen en informatie met betrekking tot het voorkomen en oplossen van blessures, behandeling en begeleiding.  Dit  is geheel kosteloos en zonder enige verplichting. Nadien kunt zelf beslissen hoe u verder wilt.

Vergoedingen Zorgverzekeraars
Gezondheidscentrum Oost Gelre biedt de sporter naast behandelingen, begeleiding ook de mogelijkheid, op afspraak,  vitaliteit- en (sport) gezondheidstesten te ondergaan.  Behandelingen, begeleiding en vitaliteit- en (sport) gezondheidstesten door professionals van het Gezondheidscentrum Oost Gelre worden door alle Zorgverzekeraars met een aanvullende zorgverzekering , volledig of gedeeltelijk vergoed.

U kunt ook eens een kijkje nemen op hun website : www-ghc-oostgelre.nl
Wij wensen Gezondheidscentrum Oost Gelre veel succes met dit geweldige initiatief!
Stichting Hamalandhal Lichtenvoorde.