Vaatonderzoek met VascuCheck


VascuCheck en het gezondheidscentrum Oost Gelre meten de kwaliteit van uw vaatstelsel

Naarmate u ouder wordt zullen de slagaders stijver worden. Naast erfelijke factoren, versnellen te weinig beweging, teveel suikers, vetten, zout en roken dit proces aanzienlijk. Vaatverontreiniging kan fataal zijn: veel te veel mensen overlijden voortijdig door hart- en vaataandoeningen. Arterosclerose (aderverkalking) is een sluip-moordenaar. De ophoping van vetten en calcium zorgt voor verdikking en verharding van de slagaderwanden. Dit beperkt de bloeddoorstroming met alle medische consequenties van dien.

VascuCheck meet razendsnel de doorbloeding en bepaalt uw vaatleeftijd op een wetenschappelijk verantwoorde en bewezen methode.

Het onderzoek

VascuCheck maakt gebruik van een wetenschappelijke techniek die even eenvoudig als betrouwbaar is. Met behulp van zeer geavanceerde apparatuur en programmatuur kan via manchetten aan armen en benen en een sensor op de borstkas nauwkeurig bepaald worden hoe de conditie van uw hart en bloedvaten is. In minder dan een kwartier krijgen we een eerste indruk van uw gezondheid en de risico's die u loopt. Binnen enkele dagen daarna ontvangt u het volledige verslag van het onderzoek zoals die door VascuCheck is uitgevoerd. In het verslag staan naast uw werkelijke vaatleeftijd ook diverse aanbevelingen om uw vaatleeftijd in overeenstemming te komen en te houden met uw kalenderleeftijd.

Wat is uw vaatleeftijd?

Gezondheidscentrum Oost Gelre en Fysiotherapie Oost Gelre zijn een samenwerking aangegaan met Instituut voor Vaatonderzoek VascuCheck. Onder leiding van voormalig hartchirurg Robert Lubeck, huisarts Herman de Nooyer en Fysiotherapie Oost Gelre worden deze vaattesten uitgevoerd in het Gezondheidscentrum Oost Gelre.
Een keer per maand is de VascuCheck exclusief in het Gezondheidscentrum aanwezig. De vaattest is voor iedereen beschikbaar en hiervoor is geen verwijzing nodig van huisarts of specialist. Bel gerust en vraag naar de kosten en mogelijkheden.

Testdagen zijn op:
in principe iedere laatste vrijdag van de maand.


Bezoek ook eens de website voor meer informatie:
www.vascucheck.nl

Of neem contact met ons op:
Tel: 0544-375555
fysiotherapie@ghc-oostgelre.nl