Sportfysiotherapie


Sportfysiotherapie Lichtenvoorde houdt in dat je de juiste dingen doet op het juiste moment. Hiervoor is kennis en ervaring nodig. Wij streven hierbij het hoogst haalbare niveau na.

Dit kan soms zelfs betekenen dat een sporter een beter niveau haalt dan de periode voor de blessure. Het revalidatietraject wordt voorafgegaan door een sportanamnese (vraaggesprek) en een lichamelijk onderzoek. Hierna wordt bepaald op welk niveau de revalidatie kan worden gestart.

De revalidatie zal plaatsvinden volgens het Rehaboom model. Dit model is ontwikkeld door Toine van de Goolberg (ex hersteltrainer van de voetbalclub Feyenoord en nu betrokken bij NEC). In dit model komen in wisselwerking kracht, uithoudingsvermogen en snelheid aan bod. In principe wordt opgebouwd van lage en eenvoudige trainingsvormen tot zeer belastende en complexe vormen eindigend in competitieniveau.Afhankelijk van het gewenste doel maar ook aard van de sport zal je hoger in de Rehaboom moeten eindigen om verantwoord je sport te kunnen hervatten. Omdat sporters (vaak) te maken hebben met een trainer, die vanuit een andere invalshoek naar sporthervatting kijken, is goed overleg belangrijk. Wat een geblesseerde speler wel en vooral niet mag, zijn zaken om volledige sporthervatting snel, verantwoord en zonder terugval te laten verlopen. Indien u wenst, zullen wij in dit stadium met uw trainer of clubverzorger contact opnemen.