Bracing en gezondheidsbescherming


Alle fysiotherapeuten van dit gezondheidscentrum hebben zich gespecialiseerd in bracing en de daarbij bijbehorende Zelfzorg(oefen)programma’s. Braces bieden u een goede en correcte ondersteuning en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan uw eigen herstel.

Braces kunnen op 2 manieren ingezet worden:

1. Het tijdelijk remmen van een pijnlijke beweging.


Denkt u daarbij aan een enkelverzwikking. Iedere keer opnieuw zwikken zorgt ervoor dat de blessure langer aanhoudt. Het tijdelijk remmen van de zwikbeweging ondersteunt het herstelproces.

Met een actief oefenschema worden op geleide van uw klacht de spieren getraind, zodat ze het dagelijks werk en het sporten vervolgens weer goed aankunnen.

2. Braces worden ook ingezet bij overbelastingsklachten om u bewust te maken van de beweging, die u beter af kunt leren.


Overbelastingsklachten zijn gelukkig geen ernstige aandoeningen. Het probleem is HOE je met je lichaam omgaat in werk en vrije tijd. Door de oorzaak aan te pakken, kunnen klachten sneller herstellen en wordt de kans op herhaling sterk verkleind.

Braces remmen de bewegingen die de klacht onderhouden en stimuleren het Dynamisch & Gezond Lichaamsgebruik op het werk en in de vrije tijd.
Het zijn middelen die u helpen samen met het ZelfZorgbeleid de oorzaak van uw klacht aan te pakken.

Wilt u ook weten wat u zelf nog kunt doen om uw klacht onder controle te krijgen?
Bent u ook nieuwsgierig geworden wat dit beleid voor uw klacht kan betekenen, neem dan gerust even contact met ons op.